Adega de Borba Azeite Virgem Extra

4.99

Categorieën: ,
adega de borba logo

Deze extra vierge (Virgem Extra) olijfolie draagt ​​de erkende kwaliteit van Adega de Borba-wijnen. Het is een olijfolie met een beschermde oorsprongsbenaming (DOP) van Noord-Alentejo. De olie neemt de fijnproever mee naar de gastronomische rijkdom van de regio. Het heeft de typische kenmerken van zijn regio, die het resultaat zijn van het gebruik van de Galega olijfsoort. De belangrijkste variëteit van Alentejo. De olijven komen uit de oudste olijfgaarden in de regio en hun oogst op het hoogste rijpingspunt zorgt voor sterke aroma’s en smaken.

Adega de Borba Smaak

De olie heeft body en is pittig, maar tegelijkertijd elegant. In termen van reukwaarneming geeft Adega de Borba Extra Vierge Olijfolie tonen van rijp fruit en gedroogd fruit. In de smaakbeoordeling vallen zoetheid, frisheid, vettigheid, een lichte pittigheid en wat bitterheid op. De olie heeft een delicate textuur persistentie. Maximale zuurgraad: 0,2%.

Spijscombinaties

Adega de Borba Extra Vierge Olijfolie is uitstekend geschikt voor zowel de bereiding van gekookte gerechten als het op smaak brengen van rauw voedsel. Het is een olie voor op tafel, die de traditionele smaken van zowel de meest uitgebreide als de meest delicate gerechten aanvult. Zoals kabeljauw, vlees, gegrilde vis of salades.

Soorten

Inhoud

Spijs combinaties

, ,

Bitter

Fruitig

Scherp

Merk

Adega de Borba

adega de borba olijfolie Op 24 april 1955 kwam op uitnodiging van het bestuur van de Grémio da Lavoura de Borba een groep wijnbouwers bijeen. Zij hadden het voornemen om de Adega de Borba op te richten. Op 30 april 1955 was Adega Cooperativa de Borba een feit. Adega de Borba was de eerste van een reeks wijnmakerijen in de Alentejo. De toenmalige Nationale Wijnraad nam hierin het initiatief. Dit was in een tijd dat de sector niet de leidende rol speelde die het momenteel heeft in de regionale economie. Borba ligt in Alentejo, een regio waarin van oudsher olijfolie een belangrijk onderdeel van de regionale economie is. Adega de Borba heeft, naast enkele andere streekproducten, ook de olijfolie omarmt en opgenomen en haar assortiment.
adega de borba logo

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Adega de Borba Azeite Virgem Extra” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere suggesties…