Biologische Olijfolie

biologische olijfolie EU keurmerkDe beste Biologische Olijfolie. Een eerlijk en heerlijk natuurproduct.

Zowel voor de producent als de consument is het belangrijk dat er zoveel mogelijk biologische olijfolie is. Zodat ook toekomstige generaties kunnen blijven genieten van dit schitterende bio product.

Groei Biologische Olijfolie

Het aantal olijfoliën gemaakt van biologisch geteelde olijven groeit sterk. Dat is goed nieuws. Niet alleen voor het milieu! Meer en meer olijfolieproducenten zijn ervan overtuigd dat het ook goed is voor de smaak van de olijfolie. Door onkruid niet te bestrijden met chemicaliën, is de bodem gezonder en rijker aan organisch materiaal en insecten. Een gezonde bodem geeft olijfoliën meer smaak.

Verschil biologisch en duurzaam olijfolie

Het verschil zit hem hierin: biologische olijfolie is niet altijd duurzaam, hoewel duurzame olijfolie vaak wel biologisch is. Bij biologisch geproduceerde olie houdt de olijfboer zoveel mogelijk rekening met het milieu en dierenwelzijn op de specifieke olijfboomgaard waar de olijven groeien. Bij duurzaamheid valt ook te denken aan de welke energievorm gebruikt wordt voor de productie, Co2 uitstoot en opslag, of het behoud van de bevolking in plattelandsgebieden. Duurzaamheid is dus meeromvattend.

Resultaat 1–13 van de 14 resultaten wordt getoond