Aceites La Matilla

De beste extra vierge olijfolie

aceites la matilla olijfboomgaard

Jaren van inspanning en doorzettingsvermogen hebben geresulteerd in een ​​olijfolie van gastronomische kwaliteit. Aceites La Matilla levert een virgin extra olijfolie bekroont door tal van nationale en internationale olijfoliecompetities.

Aceites La Matilla  is een merk dat door Francisco Sobera is gelanceerd. Zijn familie verbouwt al meer dan 200 jaar olijven in Carmona, Sevilla. Na verschillende succesvolle bedrijven te hebben geleid, besloot Francisco terug te keren naar zijn roots. Zodat zijn grootvader hem de kunst kon leren om op traditionele wijze olijfolie te maken. Zonder haast of machines.

De olijfgaard

Vondsten in het gebied en geschriften bevestigen dat hier al een eeuwenoude olijfolie geschiedenis is. In ieder geval sinds de Romeinse tijd. Rond de 15e eeuw werden de eerste boerderijen opgericht die uitsluitend bestemd waren voor de productie van olijfolie.

De boerderij van Aceites La Matilla heeft meer dan 40 hectare olijfbomen. De frisse en zanderige bodems zijn optimaal voor de teelt van olijfbomen en de productie van eersteklas olijfolie. Men zorgt voor een natuurlijk verrijkte bodem dankzij de omzetting van het snoeiafval van de olijfbomen in organisch materiaal. Deze voeding is mede verantwoordelijk voor een premium extra vierge olijfolie.

Respect voor het milieu zit in het DNA van het management van het Aceites La Matilla.

De olijfolie

Voor de premium olie van La Matilla maakt men een selectie van de olijfbomen met de beste productiviteit en fruitkwaliteit. Om deze later met de hand in de koele ochtenduren in manden te oogsten. Ook maalt en perst men de olijven koud.  Een olijftraditie van weleer.

Het resultaat van deze manier van werken is een uniek en exclusief gastronomisch product. Ideaal om in je dagelijkse voeding op te nemen of als cadeau voor een fijnproever.

Enig resultaat