Montsagre

alanterres olijfboomgaard

Montsagre is een merk dat valt onder het familiebedrijf ALANTERRES, S.L.U. Al meer dan vijf generaties leggen zij zich toe op het telen van olijven, druiven en vee. Het merk Montsagre betekent Heilige Berg. Dit is de naam van één van de formidabele bergen tussen Horta de Sant Joan en de Ebro riviervallei, in de provincie Tarragona.

In de olijfboomgaarden telen zijn met passie de olijfrassen Picual en Empeltre. Waaruit zij een ​​superieure virgen extra olijfolie verkrijgen. Montsagre is winnaar van vele nationale en internationale wedstrijden en erkend door gekwalificeerde olijfoliesommeliers.

Biologisch

Terres de l’Ebre waarin de olijfboomgaarden liggen is door UNESCO in 2013 tot biosfeerreservaat uitgeroepen.

Vanwege de toewijding aan kwaliteit en het milieu, worden biologische landbouwmethoden toegepast. Montsagre gebruikt paarden om gras en onkruiden onder controle te houden zonder het gebruik van herbiciden. Daarnaast zorgt een  installatie van bijenkorven om de bestuiving te verbeteren. Ook gebruiken zij aromatische planten om plagen te bestrijden. Dit zorgt ervoor dat de olie 100% biologisch is maar ook dat de bossen rond de teeltgebieden behouden blijven. Het biologische certificaat is afkomstig van de CCPAE (Catalaanse Raad voor Ecologische Landbouwproductie), die de olijfproductie onderschrijft en controleert.

Klimaat en geologie bepalen veel van de kwaliteit van de olijven en oliën. Het droge mediterrane klimaat en een hoogte van vijfhonderd meter boven de zeespiegel geven ons de ideale omgeving voor een harmonieuze rijping. Daarnaast zorgt een dunne laag alkalische aarde op een bed van kalksteenrots voor unieke kenmerken. Dit alles creëert de ideale omstandigheden voor de ontwikkeling van een unieke olijfolie.  Olie van buitengewone kwaliteit en met onderscheidende kenmerken van andere oliën die gemaakt zijn van dezelfde olijfvariëteiten.

Enig resultaat