OPG Rakovac

olijfboomgaard OPG Rakovac biliniWij zijn een kleine familieboerderij met ongeveer 550 olijfbomen in een schilderachtig dorpje Rakovci in Istrië, Kroatië. Wij produceren Bilini extra vierge olijfolie, een mix van Istrische en Italiaanse cultivars.

Bilini is een vrucht van 25 jaar arbeid van de familie Rakovac. Onze liefde voor het telen en verzorgen van olijfgaarden, in combinatie met een vroege olijfoogst, resulteert in olijfolie van buitengewoon hoge kwaliteit.

Biodiversiteit in onze olijfgaarden

In onze olijfgaarden is biodiversiteit een vereiste. Naast onze olijfbomen kweken we kersen, pruimen, vijgen en braambessen. Oude stenen muren zijn bewaard gebleven, omdat ze een huis zijn voor tal van dieren die nuttig zijn voor onze olijfgaarden. Onze missie is om het geërfde te verbeteren. Niet alleen in de zin van productiviteit, maar ook in het kader van het behoud van de schoonheid van het Istrische landschap.

Istrische extra vierge olijfolie

We produceren voornamelijk onze extra vierge olijfolie voor ons eigen gezin. Onze landbouwfilosofie is gebaseerd op het geloof in de betekenis van een oud gezegde dat we het land niet van onze voorouders hebben geërfd, maar het van onze kinderen hebben geleend. We gebruiken bijvoorbeeld minimaal gewasbeschermingsmiddelen. We zijn altijd bereid om een deel van onze gewassen en productie op te offeren als dat garandeert dat ons eindproduct gezond en biologisch blijft.

Enig resultaat

  • bilini olijfolie
    Istrië

    Bilini

    Waardering 0 uit 5
    11.00