Papa's Grove

papa's grove olijven

Papa’s Grove is een initiatief van 2 Griekse broers. Op het hoogtepunt van de Griekse economische crisis verloor medeoprichter Petros zijn baan. Toen hij zich samen met zijn broer Andreas afvroeg wat ze nu moesten doen, ontdekte het duo een kans. Zij zagen een gebrek aan echt smakelijke, gezonde en betrouwbare extra vierge olijfolie in de wereld. En met name in Azië, waar Andreas het laatste decennium van zijn leven heeft doorgebracht. Teruggaand naar hun roots besloten de broers hun onschatbare erfenis te benutten, de olijfboomgaard van hun familie op de Peloponnesos.. Waarmee zij onder hun eigen naam en naar hun eigen hoge kwaliteitseisen  extra vierge olijfolie kunnen produceren.

Papa’s Grove Superieure Olijfolie

Papa’s Grove verandert de manier waarop je olijfolie ervaart. Rechtstreeks afkomstig uit de olijfboomgaard van de familie Papaspyrou op de hellingen van Peloponnesos. Papa’s Grove maakt olijfolie van vroege oogst en zorgvuldig geselecteerde olijven. En enkel door middel van koude persing van de mooiste Griekse olijfsoorten (Koroneiki en Manaki). Dus de olijfolie is altijd 100% extra vierge en van uitzonderlijke kwaliteit. De olie gemaakt van het oogstjaar 2017 had bijvoorbeeld  een zuurgraad van 0,21. Een olijfolie kwalificeert zich als extra vierge wanneer de zuurgraad minder dan 0,8 is. Daarnaast scoren de chemische analyses hoog. En oogsten de sensorische testen veel lof van experts uit de industrie.

Wat Papa’s Grove onderscheidt is dat zij helemaal geen chemicaliën gebruiken en kiezen om vroeg te oogsten. De meestal nog groene olijven hebben de laagste opbrengst in termen van hoeveelheid olie. Maar bevatten de hoogste hoeveelheid polyfenolen (anti-oxidanten). Deze polyfenolen zijn zeer goed voor uw gezondheid, zoals onderzoek wereldwijd heeft aangetoond.

Enig resultaat