Arbequina

arbequina olijf
arbequina olijf doorsnedeArbequina is een van de meest gewaardeerde oliën op zowel de nationale als de internationale markt.
De Arbequina olijf heeft een reeks nuances, aroma’s, smaken, zeer evenwichtig, zacht en intens tegelijkertijd en het kan met praktisch alles gecombineerd worden.
Arbequina is, zoals met alles, te vinden via de naam die de afkomst ervan aangeeft. Arbeca is de plaats waaraan deze olijf haar naam te danken heeft. Ze is echter bijna overal in Spanje te vinden, met name in Catalonië (Lleida en Tarragona) en Aragón.

Kenmerken van Arbequina

De olijf onderscheidt zich van de andere olijvensoorten doordat de bomen de meeste onbegroeide takken heeft en de olijf heeft een hele donkere groene kleur in tegenstelling tot de witte asgrijze kleur van andere olijven.
Deze soort kan zich zeer goed aanpassen aan ongunstige weersomstandigheden. Ze is bestand tegen vorst en gebrek aan water. De olijven zijn klein en rond en wanneer ze rijp worden, verandert hun kleur van violet groen in zwart.
De olijf is zeer klein en weegt niet meer dan twee gram. Toch is het mogelijk om veel olie uit deze kleine olijven te halen dan uit andere, omdat ze veel vet hebben. De oogst van deze soort valt aan het begin van het seizoen.

De arbequina olijfolie kenmerkt zich door haar zachtheid en intense smaken.

De olie is zeer fruitig met geelgroene tinten, evenwichtig en vol ondergeschikte aroma’s die doen denken aan appels, verse amandel en andere zachte en zoete vruchten. Het is niet bitter of scherp. Arbequina is een van de meest gewaardeerde oliën op zowel de nationale als de internationale markt.

Enig resultaat