Kalamata

kalamata olijvenDe Kalamata olijf is een typische Griekse olijf en genoemd naar de stad Kalamata in het zuidelijke Peloponnesos. De olijven worden voornamelijk geconsumeerd als tafelolijf.

Tafelolijf

Hij dankt zijn populariteit aan de lekkere fruitige smaak. Daarnaast is hij bijzonder door zijn karakteristieke zwarte of diep paarse kleur. Ook is hij groter dan de meeste tafelolijven en daardoor heeft hij meer vruchtvlees. Bovendien hebben ze volgens de EU-wetgeving een beschermde status (BOB). Ze zijn rijk aan gezonde vetten, ijzer, calcium, Vitamine A en vezels.

Kalamata Olijfolie

100% Kalamata extra vierge olijfolie is een zeldzame traktatie. Dit is een zoete olie van gemiddelde intensiteit. Soepel en fruitig, met tonen van gras en een peperige afdronk. De groen-gouden gekleurde extra vierge olijfolie heeft een romige en boterachtige textuur.

Spijs Combinaties

Deze olie is perfect voor brood, salades en voor sauteren. Het is een legendarisch ingrediënt in gerechten met kip en lam, die ook citroen en oregano kunnen bevatten. Zeer geschikt voor elk saladerecept en zeer goed te combineren met azijn. zoals balsamico-azijn en wijnazijn.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.