Vegan Salade voor 4 personen | Bereidingstijd: 20 min.
Ingrediënten
- 100g curly kale red
- 100g curly kale green
- 1 handje Salad Peaz
- 2 bloedsinaasappels
- 4 el pecannoten
- 3 el ahornsiroop
- 3 takjes tijm
- 1 dl olijolie
Bereidingswijze
- Haal met een zesteur vn 1 bloedsinaasappel de zestes van de vrucht.
- Blancheer de zestes driemaal, spoel koud en laat goed uitlekken.
- Rooster de pecannoten in een droge pan, voeg er 1 eetlepel ahornsiroop aan toe en laat kort karameliseren.
- Snijd de schil en het wit van de bloedsinaasappels en snijd in plakken. Vang het sap op.
- Kruid de plakjes fruit met peper en zouten brand ze af met een brandertje.
- Doe het opgevangen sap met de geriste tijm, een snuf zout en peper in een hoge beker. Voeg er de rest van de ahornsiroop aan toe en meng met behulp van de staafmixer met de olijfolie.
- Leg de slasoorten op een schaal, verdeel er de gebrande bloedsinaasappel en de geroosterde pecannoten over en lepel er ten slotte de dressing over.