Picuda

picuda olijfDe Picuda of Picudo olijf is een zeer oude olijfsoort uit Spanje. De naam verwijst naar zijn puntige vorm die licht gebogen is. Het is de vierde variëteit in Andalusië op basis van de beplante oppervlakte.

De boom is redelijk resistent tegen vorst en vochtige grond.  Hij  is gevoeliger voor een gebrek aan water dan voor een overschot. Daarnaast is de boom zeer geschikt voor kalkbodems. Door deze karakteristieken komt de boom veel voor in de provincie Granada zoals in de regio de Poniente de Granada.

Picuda Olijfolie

De boom heeft een hoge productie en de olijven hebben een hoog rendement qua olie opbrengst. Maar de olijven zijn laat rijp en laten niet makkelijk los. Hierdoor is de oogst lastig en kostbaar. De olijfolie van deze olijven wordt zeer gewaardeerd voor de uitstekende organoleptische (werking op zintuigen uitoefenende) eigenschappen. De olijf teelt men daarom voornamelijk voor de olie, maar is ook geschikt als tafelolijf.

Smaak

Het is een virgen extra olijfolie die een fruitig karakter heeft met aromatische tonen van appel- en amandelsmaak. Met een gemiddelde bitterheid.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.