Nocellara
De Nocellara is een olijf die typisch is voor de gebied Valle del Belice in het zuidwesten van Sicilië. Daarom is de officiële naam ook Nocellara de Belice.
Het is een olijf voor twee doeleinden;
- olijfolie
- tafelolijven
Uitzonderlijk
De olijf is uitzonderlijk door zijn twee DOP ( denominazione di origine protetta) titles: zowel de olijfolie van Valle del Belìce DOP als de tafelolijven Nocellara del Belice DOP hebben een beschermde status in de Europese Unie.
Nocellara extra vierge olijfolie
Een unieke smaak die getypeerd wordt als fruitig, nootachtig en rijk. De Nocellara is heeft een intense smaak en is daarom ook het lekkerst bij gerechten die relatief krachtig van smaak zijn. Bijvoorbeeld rundvlees, geroosterde groenten, rucola en zeevruchten. Daarnaast is de olie ook zeer geschikt voor dressing. De verhoudingen voor dressings: 1/3 azijn, 2/3 olijfolie.
Enig resultaat