Coratina

coratina olijven

Coratina is een cultivar die afkomstig uit Corato, Puglia. Tegenwoordig is de Coratina olijf ook te vinden in andere regio’s van Italië. Het belangrijkste productiegebied voor deze extra vergine olijfolie is echter nog steeds Puglia. Coratina is de meest voorkomende cultivar in de DOP (denominazione di origine protetta) “Terra di Bari”.

Traditie hand in hand gaat met authenticiteit

Om DOP “Terra di Bari” olijfolie te produceren, moeten de beplanting en de landbouw- en snoeitechnieken voldoen aan de traditionele richtlijnen. De Coratina olijfboom heeft de vorm van een omgekeerde, conische vaas. Men zorgt voor een tussenruimte van 13x13m bij oudere plantages en 7x7m voor recentere plantages. Afhankelijk van het klimaat kan men deze olijven plukken van begin oktober tot eind januari.

Coratina Olijfolie Smaak

coratina olijfolieDeze olijfsoort heeft een van nature robuuste intensiteit. Dit vanwege een hoog gehalte aan polyfenolen (antioxidanten), 1000 mg / kg en een oliezuurgehalte van bijna 80%.
De Coratina extra vierge olijfolie kenmerkt zich door de fruitige tonen van groene olijven, gevolgd door sensaties van vers gesneden gras, artisjok en amandelen. Smaak: ruw, fruitig, bitter, scherp

Kleur
De kleur van de olie is diepgroen met lichte goudtinten.

Olijfolie Spijs Combinaties
De olie kan het best worden genoten met sterk gearomatiseerd voedsel en is geschikt voor Balsamico azijn. Daarnaast op gegrild voedsel, omdat het de rokerigheid van zowel vlees op de BBQ (zoals geroosterd lamsvlees of kip) als van gegrilde groenten verbetert. Perfect ook op bruschetta of gekruide kazen.

Coratina Lange Houdbaarheid

Wetenschappelijk gezien heeft deze olijf het hoogste aantal polyfenolen (antioxidanten) en een hoge oliezuurgehalte van 80%. Door deze combinatie ontstaat er een uitzonderlijke oxidatiestabiliteit. Dit zorgt ervoor dat de olie zeer stabiel is en een lange houdbaarheid heeft. Wanneer de olijfolie goed wordt gebotteld en opgeslagen, kan een fles coratina extra vergine olijfolie haar frisse en levendige smaak behouden tot zelfs 18 of 24 maanden.

Deze olijfolie zorgt voor een verscheidenheid aan reacties, variërend van liefde tot doen walgen. Toch geldt voor de meeste mensen: als je eenmaal Coratina hebt geprobeerd, wil je niets anders meer.

Toont alle 3 resultaten