Accademia Olearia

Accademia Olearia betekent olijfolie academie. De meer dan 100 jaar ervaring van de familie Fois, geeft haar de kennis over olijven die een academie niet zou misstaan. En haar onvermoeibare passie voor de gewaardeerde vrucht van de olijfboom zorgen voor een uniek en onmiskenbaar product. Al vier generaties lang cultiveert, oogst en verwerkt de familie olijven in de bossen rond de stad Alghero in Sardinië. Het gunstige klimaat, de selectieve teelt van de olijfbomen, de deskundige verwerking van de olijven, een moderne olijfpers en een constante bewaking van alle parameters creëren de met prijzen overladen extra vergine olijfoliën.

Accademia Olearia Olijfboomgaard

De olijfboomgaard bestaat uit bijna 500 hectare grond met meer dan 25.000 olijfbomen. Waarvan de Bosana olijfsoort het grootste deel omvat. Maar ook verrijken zij de karakteristieke tonen en kwaliteit van deze olie door andere inheemse en nationale cultivars toe te voegen.

De DOP Sardegna extra vergine olijfolie is zeer gewild, zowel in het binnen als buitenland. Omdat het de Sardinische kwaliteitsproducten voortreffelijk vertegenwoordigt.

Enig resultaat