Anoskeli

anoskeli olijfboomgaardAnoskeli Agricultural Company S.A. werd in 1983 opgericht door de familie Mamidakis. Het bedrijf is vernoemd naar hun geboorteplaats, Anoskeli. Dit is een klein dorpje in de buurt van Chania, Kreta. Zij maken olijfolie en wijn en hebben hiervoor 122.333 m2 olijfgaarden  met 2.888 olijfbomen en 17.000 m2 wijngaarden.

Oliemolen

In het dorp Anoskeli staat ook hun ultramoderne olijfoliefabriek.  De fabriek beslaat 400 m2 met uiterst moderne machines. Zoals een volledig geautomatiseerde bottellijn, standaardisatiefaciliteit en een speciaal gebouwd magazijn met roestvrijstalen tanks met een totale opslagcapaciteit van 1000 ton.

Gecertificeerd

Anoskeli S.A. produceert onder de merknaam “ANOSKELI”. Zij maken zowel conventionele extra vierge olijfolie als biologische extra vierge olijfolie. De olie maakt men van de “Koroneiki” olijfsoort. De producten zijn voorzien van de beschermde oorsprongsbenaming (Kolymvari, PDO). Het bedrijf bezit daarnaast ISO 9001- en ISO 22000-certificeringen en werkt volgens strenge EU- en Griekse normen.

Bezoeken

De faciliteiten van het bedrijf staan ​​het hele jaar open voor het publiek. Zij bieden rondleidingen door gespecialiseerd personeel dat uitleg geeft over de productie van olijfolie en wijn. De onlangs gebouwde proef-tentoonstellingshal geeft bezoekers de kans om de producten te proeven.

Enig resultaat