BIO Anoskeli

9.00

Categorieën: ,
anoskeli

In het kleine dorpje Anoskeli, aan de rand van Chania (Kreta), produceert de familie Mamidakis BIO Anoskeli extra vierge olijfolie. De Anoskeli olijfolie maakt men van de Koroneiki (95%) en de zeldzame Tsounati-olijf (5%). De olijfoliemolen die de familie zelf beheert, produceert deze biologisch olijfolie. De olijven oogst men wanneer ze perfect rijp zijn. Daarna volgt een koude persing in een moderne tweefasenmolen en bewaart men de olie onder ideale omstandigheden. Waardoor de voedingskenmerken van de olie behouden blijven. Dit alles met de zegen van de Griekse zon en de prachtige Kretenzische natuur.

dio organic products

Deze olie heeft de oorsprongsbenaming “Kolymvari Hanion Kritis DOP”. Alleen zorgvuldig geselecteerde producenten in de regio Kolymvari, die volgens de traditionele manier telen en produceren krijgen deze benaming. De olijfolie bottelt en standaardiseert men in de faciliteiten van het bedrijf volgens strikte specificaties van de Europese Unie. Hierdoor is het eindproduct is een 100% biologische, gezonde en smakelijke olijfolie. Naast de oorsprongsbenaming is de olie als biologisch gecertificeerd door de Griekse organisatie DIO (Inspectie en Certificering Organisatie van Biologische Producten).

Prijzen

BIO Anoskeli extra vierge olijfolie heeft verschillende internationale prijzen gewonnen. Het is meerdere malen bekroond tijdens de Internationale competitie voor biologische olijfolie BIOL. In 2018 heeft de olie zelfs een Extra Gold medaille ontvangen in de categorie voor de beste extra vierge olijfolie in de wereld.

Smaak

Mild en fruitig met een grasachtige toon en een licht gepeperde afdronk

Spijscombinaties

Is uitstekend voor salades maar ook voor frituren, koken, marineren

Biologisch

Inhoud

Prijzen

Soorten

Bitter

Fruitig

Scherp

Spijs combinaties

, ,

Merk

Anoskeli

anoskeli olijfboomgaardAnoskeli Agricultural Company S.A. werd in 1983 opgericht door de familie Mamidakis. Het bedrijf is vernoemd naar hun geboorteplaats, Anoskeli. Dit is een klein dorpje in de buurt van Chania, Kreta. Zij maken olijfolie en wijn en hebben hiervoor 122.333 m2 olijfgaarden  met 2.888 olijfbomen en 17.000 m2 wijngaarden.

Oliemolen

In het dorp Anoskeli staat ook hun ultramoderne olijfoliefabriek.  De fabriek beslaat 400 m2 met uiterst moderne machines. Zoals een volledig geautomatiseerde bottellijn, standaardisatiefaciliteit en een speciaal gebouwd magazijn met roestvrijstalen tanks met een totale opslagcapaciteit van 1000 ton.

Gecertificeerd

Anoskeli S.A. produceert onder de merknaam "ANOSKELI". Zij maken zowel conventionele extra vierge olijfolie als biologische extra vierge olijfolie. De olie maakt men van de "Koroneiki" olijfsoort. De producten zijn voorzien van de beschermde oorsprongsbenaming (Kolymvari, PDO). Het bedrijf bezit daarnaast ISO 9001- en ISO 22000-certificeringen en werkt volgens strenge EU- en Griekse normen.

Bezoeken

De faciliteiten van het bedrijf staan ​​het hele jaar open voor het publiek. Zij bieden rondleidingen door gespecialiseerd personeel dat uitleg geeft over de productie van olijfolie en wijn. De onlangs gebouwde proef-tentoonstellingshal geeft bezoekers de kans om de producten te proeven.
anoskeli

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “BIO Anoskeli” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *