In het kleine dorpje Anoskeli, aan de rand van Chania (Kreta), produceert de familie Mamidakis BIO Anoskeli extra vierge olijfolie. De Anoskeli olijfolie maakt men van de Koroneiki (95%) en de zeldzame Tsounati-olijf (5%). De olijfoliemolen die de familie zelf beheert, produceert deze biologisch olijfolie. De olijven oogst men wanneer ze perfect rijp zijn. Daarna volgt een koude persing in een moderne tweefasenmolen en bewaart men de olie onder ideale omstandigheden. Waardoor de voedingskenmerken van de olie behouden blijven. Dit alles met de zegen van de Griekse zon en de prachtige Kretenzische natuur.
Deze olie heeft de oorsprongsbenaming “Kolymvari Hanion Kritis DOP”. Alleen zorgvuldig geselecteerde producenten in de regio Kolymvari, die volgens de traditionele manier telen en produceren krijgen deze benaming. De olijfolie bottelt en standaardiseert men in de faciliteiten van het bedrijf volgens strikte specificaties van de Europese Unie. Hierdoor is het eindproduct is een 100% biologische, gezonde en smakelijke olijfolie. Naast de oorsprongsbenaming is de olie als biologisch gecertificeerd door de Griekse organisatie DIO (Inspectie en Certificering Organisatie van Biologische Producten).
Prijzen
BIO Anoskeli extra vierge olijfolie heeft verschillende internationale prijzen gewonnen. Het is meerdere malen bekroond tijdens de Internationale competitie voor biologische olijfolie BIOL. In 2018 heeft de olie zelfs een Extra Gold medaille ontvangen in de categorie voor de beste extra vierge olijfolie in de wereld.
Smaak
Mild en fruitig met een grasachtige toon en een licht gepeperde afdronk
Spijscombinaties
Is uitstekend voor salades maar ook voor frituren, koken, marineren
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.