CAOM

olijfboomgaard murca caomCAOM staat voor Cooperativa Agrícola dos Olivicultores de Murça. Het is opgericht om de wijdverspreide segmentatie onder de olijfboeren binnen de regio Trás-os-Montes structuur te geven. CAOM zorgt voor een divers assortiment van kwalitatieve olijfoliën. Door de samenwerking hebben de boeren gezamenlijk ook een hoger marketing budget waardoor zij hun olie beter kunnen promoten.

De coöperatie is opgericht in 1956 in Murca, Portugal. Het ligt in een gebied met een lange traditie van de productie van olijfolie. De streek heeft daarom ook een  beschermde oorsprongsbenaming “DOP Tras-os-Montes”. CAOM heeft ook olijfolie die hiermee gecertificeerd is. U bent dan verzekerd van een 100% natuurlijke en authentieke olie.

CAOM heeft door de jaren, als pioneer in diverse landbouwmethoden, de teelt van de traditionele olijfsoorten op een hoog niveau weten te krijgen en te houden. Dit in combinatie met productie-technologie die up to date is en extreem hoge kwaliteitsnormen, behalen zij wereldwijd waardering voor hun olie.

CAOM heeft een sterke positie op de markt met drie verschillende olijfolielabels: Azeite Porca de Murça “Premium”, Azeite Senhor de Murça “Clássic” en de “Traditionele” Azeite de Murça.

Het plaats je Murca heeft een leuke legende over de zeug van murca (Porca de Murça). Daarom heeft CAOM deze naam ook opgenomen in hun assortiment.

Enig resultaat