Porca de Murca DOP Tras os Montes

27.00

Categorie:
porca de murca CAOM

Porca de Murca DOP Tras os Montes virgem extra olijfolie is hét topproduct van de cooperatie CAOM. De olijfolie maakt men met drie inheemse olijfsoorten uit het gebied Tras os Montes. Deze soorten zijn: Cobrançosa, Verdeal Transmontana en Madural. De olijfolie verkrijgt men direct van olijven van de coöperatieleden. Het is koud geperste olie en vrij van additieven en chemische conserveermiddelen. Deze hoogwaardige olijfolie is bekroond met gouden medailles in de meest prestigieuze wedstrijden zoals TerraOlivo en Olivinus.

Smaak Porca de Murca DOP Tras os Montes

Smaak en aroma: het heeft een zeer frisse en fruitige smaak, in een harmonieuze combinatie met bitter en pittig. Kleur: groengeel

Spijscombinaties

De olie is geschikt om rauw te gebruiken op salades of voor de bereiding van gekookte gerechten. Ook om te frituren en als conserveringsmiddel voor olijven, gedroogde gerookte worsten en kazen is de olie geschikt.

Bitter

Fruitig

Scherp

Inhoud

Prijzen

,

Soorten

, ,

Spijs combinaties

, , ,

Merk

CAOM

olijfboomgaard murca caomCAOM staat voor Cooperativa Agrícola dos Olivicultores de Murça. Het is opgericht om de wijdverspreide segmentatie onder de olijfboeren binnen de regio Trás-os-Montes structuur te geven. CAOM zorgt voor een divers assortiment van kwalitatieve olijfoliën. Door de samenwerking hebben de boeren gezamenlijk ook een hoger marketing budget waardoor zij hun olie beter kunnen promoten. De coöperatie is opgericht in 1956 in Murca, Portugal. Het ligt in een gebied met een lange traditie van de productie van olijfolie. De streek heeft daarom ook een  beschermde oorsprongsbenaming "DOP Tras-os-Montes". CAOM heeft ook olijfolie die hiermee gecertificeerd is. U bent dan verzekerd van een 100% natuurlijke en authentieke olie. CAOM heeft door de jaren, als pioneer in diverse landbouwmethoden, de teelt van de traditionele olijfsoorten op een hoog niveau weten te krijgen en te houden. Dit in combinatie met productie-technologie die up to date is en extreem hoge kwaliteitsnormen, behalen zij wereldwijd waardering voor hun olie. CAOM heeft een sterke positie op de markt met drie verschillende olijfolielabels: Azeite Porca de Murça "Premium", Azeite Senhor de Murça "Clássic" en de "Traditionele" Azeite de Murça. Het plaats je Murca heeft een leuke legende over de zeug van murca (Porca de Murça). Daarom heeft CAOM deze naam ook opgenomen in hun assortiment.
porca de murca CAOM

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Porca de Murca DOP Tras os Montes” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *