Chateau de Panisse

chateau de panisse olijfboomgaardChâteau de Panisse ligt in de Provence in het zuiden van Frankrijk, tussen Arles en Tarascon. Een gebied van licht, van zon en van heldere hemels waar de Mistralwind waait en waar de krekels zingen. Een wereld van betovering voor zowel mens als natuur. Daarbij komt een rijke alluviale bodem. Dus bij uitstek een gebied voor olijven en olijfolie. Bernard Foron, geholpen door zijn zoon Antoine, cultiveert hier zijn olijfbomen sinds 2007.

De olijfboomgaard is ongeveer 15 hectare groot. De olijfbomen, ongeveer 5 000, zijn geplant rondom het chateau, een prachtig en pittoresk landgoed uit de 15e eeuw. Men teelt 4 lokale variëteiten uit de Provence, Aglandeau (64%), Verdale (16%), Bouteillan (9%), Salonenque (8%).

AOC Olijfolie

Kwaliteit en streven naar uitmuntendheid zijn de richtlijnen. De locatie, lokale olijfsoorten, traditionele productiemethoden en de kwaliteit van Château de Panisse bezorgt de olijfoliën het onderscheidende “AOC de PROVENCE” -label.

De Olijven worden vroeg in het seizoen handmatig geoogst. Aan het einde van elke oogstdag brengen ze de olijven naar de oliemolen van Castelas in Les Beaux de Provence. Waar men de olijven binnen 24 uur koud perst en omzet in extra vierge olijfolie.

Laat u verleiden door deze extra vierge olijfolie van Chateau de Panisse, een unieke smaak van olijven uit de Provençaalse streek.

Enig resultaat