Chateau de Panisse Fruité vert

16.99

Categorie:
chateau de panisse

Chateau de Panisse Fruité vert is een extra vierge olijfolie uit de Provence, Frankrijk. Zoals de benaming Fruité vert al aangeeft is de olie gemaakt van vroeg geoogste olijven. De Fruité Vert is samengesteld uit vier authentieke olijfvariëteiten uit de Provence: Aglandeau, Bouteillan, Salonenque en Verdale. Door het gebruik van deze olijven en de traditionele productie is de olie gecertificeerd met de oorsprongsbenaming A.O.C DE PROVENCE. De olijven zijn met de hand geplukt en koud geperst binnen 24 uur. Zodat u verzekerd bent van een authentieke Provence olie en de beste kwaliteit.

Fruité vert Smaak

Een frisse extra vierge olijfolie gekenmerkt door een intens kruidenboeket dat doet denken aan vers gemaaid gras, tomaat en artisjokken. De smaak is goed uitgebalanceerd met tonen van zacht fruit zoals abrikoos, perzik, banaan en perzik. De olie begint met een subtiele, boterachtige textuur en sluit af met een peperige en verkwikkende climax.

Spijscombinaties

Geschikt om over koude en warme gerechten te sprenkelen. Zoals witvis en vlees, pasta, gestoomde en gesauteerde groenten en specifiek op gesauteerde broccoli. De olie is ook ideaal om de smaak van uw saladedressing te verbeteren. De olijfolie van Chateau de Panisse is een ideale metgezel voor gezond en gastronomisch koken!

Inhoud

Soorten

, , ,

Bitter

Fruitig

Scherp

Prijzen

Spijs combinaties

, , , , ,

Merk

Chateau de Panisse

chateau de panisse olijfboomgaardChâteau de Panisse ligt in de Provence in het zuiden van Frankrijk, tussen Arles en Tarascon. Een gebied van licht, van zon en van heldere hemels waar de Mistralwind waait en waar de krekels zingen. Een wereld van betovering voor zowel mens als natuur. Daarbij komt een rijke alluviale bodem. Dus bij uitstek een gebied voor olijven en olijfolie. Bernard Foron, geholpen door zijn zoon Antoine, cultiveert hier zijn olijfbomen sinds 2007. De olijfboomgaard is ongeveer 15 hectare groot. De olijfbomen, ongeveer 5 000, zijn geplant rondom het chateau, een prachtig en pittoresk landgoed uit de 15e eeuw. Men teelt 4 lokale variëteiten uit de Provence, Aglandeau (64%), Verdale (16%), Bouteillan (9%), Salonenque (8%).

AOC Olijfolie

Kwaliteit en streven naar uitmuntendheid zijn de richtlijnen. De locatie, lokale olijfsoorten, traditionele productiemethoden en de kwaliteit van Château de Panisse bezorgt de olijfoliën het onderscheidende "AOC de PROVENCE" -label. De Olijven worden vroeg in het seizoen handmatig geoogst. Aan het einde van elke oogstdag brengen ze de olijven naar de oliemolen van Castelas in Les Beaux de Provence. Waar men de olijven binnen 24 uur koud perst en omzet in extra vierge olijfolie. Laat u verleiden door deze extra vierge olijfolie van Chateau de Panisse, een unieke smaak van olijven uit de Provençaalse streek.
chateau de panisse

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Chateau de Panisse Fruité vert” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *