Peritheia

peritheia olijfboomgaardDe geschiedenis

Peritheia Olijfolie is een zoektocht. Alles begon toen een eenvoudige vraag ontstond tijdens een samenkomst op een strand van Corfu onder het genot van wijn, de zon, de blauwe lucht en de zeewind. Iedereen had verschillende kennis, vaardigheden, persoonlijkheid, gaven, deugden en kwalificaties. Samen besloten wij dit te combineren en dat het de moeite waard was om samen de vraag te beantwoorden.

De vraag

Wat zijn de belangrijkste elementen en details die een olijfolie tot de beste ter wereld maken? Om gezondheid en een hogere levensverwachting te geven aan mensen. Om uitstekend van smaak te zijn. En tot slot hoe iets uit de wereld van de dromen en verhalen die we van onze grootvaders hebben gehoord, in de wereld kan te materialiseren.

De Olijfolie

De Grieken zijn nooit vergeten dat de olijfboom de heilige boom is die de godin Athena aan de mensen heeft geschonken. Het is hun verlossing. Bij Peritheia is elke boom belangrijk. Het is een entiteit, een levend wezen, een ster … een mechanisme van het universum.

We verzamelen het fruit met de hand. Vanaf begin september controleren we de olijven elke dag en oogsten ze op het juiste moment. Zonder naar kwantiteit te streven, maar naar de mooiste olie, de kwaliteit.

We vervoeren de olijven met kisten binnen 2 uur na het oogsten naar onze eigen koude persmolen. We kochten zonder rekening te houden met de kosten de beste koudpersmachines om alle kwaliteitselementen te behouden. Altijd gericht op het beantwoorden van de vraag die op die magische eerste dag was gesteld.

Elk jaar wordt een test uitgevoerd door Bio Hellas die ons de gezondheidseigenschappen, de zuiverheid, de versheid en de bitterheid laat zien.

Enig resultaat