Peritheia Niorantes is een extra vierge olijfolie uit Corfu gemaakt van de inheemse variëteit Lianolia. Het wordt biologisch geproduceerd door de Bio North Corfu Farm. De olijven oogst men met de hand en zijn koud geperst. De oogst vindt plaats halverwege oktober wanneer de olijven nog niet volledig rijp zijn. De oogst brengt men dezelfde dag naar de eigen oliemolen. Deze verwerkt de olijven bij een lage temperaturen. Daarna bottelt men de olie direct in een glazen fles van 500 ml met een zeer elegant design.
Smaak
De olie heeft een frisse geur, smaragdgroene kleur, rijke textuur en unieke pepersmaak dankzij het hoge gehalte aan polyfenolen.
Gezondheid
Het totaal van de geanalyseerde componenten is groter dan 500 polyfenolen en daarom behoort olijfolie tot de categorie olijfolieën die de gezondheid beschermen. De chemische analyse is uitgevoerd door de National and Kapodistrian University van Athene.
Bronze Award op IOOC 2017 in Londen
De eerste internationale olijfoliecompetitie die niet alleen kwaliteits- en ontwerpfactoren onderscheid maar ook de gezondheidsvoordelen is de IOOC LONDON. Het streven is om de gezondheidsbeschermende eigenschappen van hoog-fenolische extra vierge olijfolie te benoemen en te promoten. Deze categorie, de London Health Claim, omvatte een score die bestaat voor 70% uit de gezondheidseigenschappen op basis van de fenolconcentratie en voor 30% uit de smaak. Peritheia Niorantes heeft de bronzen medaille in de wacht gesleept.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.