Peritheia Niorantes

90.00

Categorieën: ,
peritheia logo

Peritheia Niorantes is een extra vierge olijfolie uit Corfu gemaakt van de inheemse variëteit Lianolia. Het wordt biologisch geproduceerd door de Bio North Corfu Farm. De olijven oogst men met de hand en zijn koud geperst. De oogst vindt plaats halverwege oktober wanneer de olijven nog niet volledig rijp zijn. De oogst brengt men dezelfde dag naar de eigen oliemolen. Deze verwerkt de olijven bij een lage temperaturen. Daarna bottelt men de olie direct in een glazen fles van 500 ml met een zeer elegant design.

Smaak

De olie heeft een frisse geur, smaragdgroene kleur, rijke textuur en unieke pepersmaak dankzij het hoge gehalte aan polyfenolen.

Gezondheid

Het totaal van de geanalyseerde componenten is groter dan 500 polyfenolen en daarom behoort olijfolie tot de categorie olijfolieën die de gezondheid beschermen. De chemische analyse is uitgevoerd door de National and Kapodistrian University van Athene.

Bronze Award op IOOC 2017 in Londen

De eerste internationale olijfoliecompetitie die niet alleen kwaliteits- en ontwerpfactoren onderscheid maar ook de gezondheidsvoordelen is de IOOC LONDON. Het streven is om de gezondheidsbeschermende eigenschappen van hoog-fenolische extra vierge olijfolie te benoemen en te promoten. Deze categorie, de London Health Claim, omvatte een score die bestaat voor 70% uit de gezondheidseigenschappen op basis van de fenolconcentratie en voor 30% uit de smaak. Peritheia Niorantes heeft de bronzen medaille in de wacht gesleept.

Soorten

Inhoud

Bitter

Fruitig

Scherp

Prijzen

Spijs combinaties

, , , ,

Merk

Peritheia

peritheia olijfboomgaardDe geschiedenis

Peritheia Olijfolie is een zoektocht. Alles begon toen een eenvoudige vraag ontstond tijdens een samenkomst op een strand van Corfu onder het genot van wijn, de zon, de blauwe lucht en de zeewind. Iedereen had verschillende kennis, vaardigheden, persoonlijkheid, gaven, deugden en kwalificaties. Samen besloten wij dit te combineren en dat het de moeite waard was om samen de vraag te beantwoorden.

De vraag

Wat zijn de belangrijkste elementen en details die een olijfolie tot de beste ter wereld maken? Om gezondheid en een hogere levensverwachting te geven aan mensen. Om uitstekend van smaak te zijn. En tot slot hoe iets uit de wereld van de dromen en verhalen die we van onze grootvaders hebben gehoord, in de wereld kan te materialiseren.

De Olijfolie

De Grieken zijn nooit vergeten dat de olijfboom de heilige boom is die de godin Athena aan de mensen heeft geschonken. Het is hun verlossing. Bij Peritheia is elke boom belangrijk. Het is een entiteit, een levend wezen, een ster ... een mechanisme van het universum. We verzamelen het fruit met de hand. Vanaf begin september controleren we de olijven elke dag en oogsten ze op het juiste moment. Zonder naar kwantiteit te streven, maar naar de mooiste olie, de kwaliteit. We vervoeren de olijven met kisten binnen 2 uur na het oogsten naar onze eigen koude persmolen. We kochten zonder rekening te houden met de kosten de beste koudpersmachines om alle kwaliteitselementen te behouden. Altijd gericht op het beantwoorden van de vraag die op die magische eerste dag was gesteld. Elk jaar wordt een test uitgevoerd door Bio Hellas die ons de gezondheidseigenschappen, de zuiverheid, de versheid en de bitterheid laat zien.
peritheia logo

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Peritheia Niorantes” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *