Moulin Castelas

moulin castelas olijfboomgaardMoulin Castelas teelt olijven op 270 hectare in Vallée des Baux de Provence, Frankrijk. Zij combineren passie, veeleisende normen en knowhow om jaar na jaar de beste olijfolie te maken.

Historie

Na 15 jaar op de wijd open vlaktes van Arizona te hebben gewoond (maar met hun kenmerkende Franse Midi-accent intact!) besloten Catherine en Jean-Benoît Hugues terug te gaan naar hun roots. Ze keerden terug naar de Provence om zich te wijden aan hun passie: de olijfboom.

Het verhaal van Moulin Castelas begon in 1997, toen ze verliefd werden op enkele oude olijfbomen, in de plaats Castelas. Geplant op het land in het rotsachtige gebied van Les Alpilles. Tegenwoordig produceert Moulin Castelas olijven op 110 hectare olijfboomgaard met het certificaat Appellation d’Origine Protégée de la vallée des Baux-de-Provence. Daarnaast hebben zij 160 hectare olijfbomen op de Plaine de Crau.

De Olijfolie

In hun oliemolen, aan de voet van Château des Baux, produceren zij de olijfolie. Zij hebben hun eigen fabriek gebouwd. Zodat ze elke fase in het proces kunnen controleren: oogstdata, productie en vermenging.

In deze karakteristieke oliën ontdekt u het terroir van Les Alpilles en de inheemse variëteiten van deze streek. De olijfsoorten zijn Salonenque, Aglandau, Grossane en Verdale.

De CastelineS olijfolie onthult het unieke karakter met een zeer rijk palet aan aroma’s en smaken. De waardering voor deze olie, nationaal en internationaal,  ziet men ook terug in de vele onderscheidingen.

Toont alle 2 resultaten