Castelines L’Aglandau

19.00

Categorie:
moulin castelas

Castelines L’Aglandau is een extra vierge olijfolie gemaakt van Aglandau-olijven. De Aglandau-olijvenvariëteit is een inheemse soort van de Provence. Hier onthult de olijf zijn levendige persoonlijkheid. De fles heeft een geïntegreerde schenktuit.

Castelines L’Aglandau Smaak

Het is een elegante, groene en fruitige olie met een vleugje gras, rucola en tomatenblad gevolgd door artisjok, amandel en groene paprika. De afdronk is een fijne balans tussen bitter en peperig.

Spijscombinaties

Gebruik deze olie zoals u ook een pepermolen gebruikt als finish touch voor een gerecht. Zodat het vitaliteit brengt aan bijvoorbeeld salades en gekookte gerechten. Deze olijfolie is ideaal voor roquette salade, gegrilde pollak (witte koolvis), op een verse geitenkaas of op een toastje met tomaat.

Soorten

Prijzen

Fruitig

Bitter

Scherp

Inhoud

Spijs combinaties

, ,

Merk

Moulin Castelas

moulin castelas olijfboomgaardMoulin Castelas teelt olijven op 270 hectare in Vallée des Baux de Provence, Frankrijk. Zij combineren passie, veeleisende normen en knowhow om jaar na jaar de beste olijfolie te maken.

Historie

Na 15 jaar op de wijd open vlaktes van Arizona te hebben gewoond (maar met hun kenmerkende Franse Midi-accent intact!) besloten Catherine en Jean-Benoît Hugues terug te gaan naar hun roots. Ze keerden terug naar de Provence om zich te wijden aan hun passie: de olijfboom. Het verhaal van Moulin Castelas begon in 1997, toen ze verliefd werden op enkele oude olijfbomen, in de plaats Castelas. Geplant op het land in het rotsachtige gebied van Les Alpilles. Tegenwoordig produceert Moulin Castelas olijven op 110 hectare olijfboomgaard met het certificaat Appellation d'Origine Protégée de la vallée des Baux-de-Provence. Daarnaast hebben zij 160 hectare olijfbomen op de Plaine de Crau.

De Olijfolie

In hun oliemolen, aan de voet van Château des Baux, produceren zij de olijfolie. Zij hebben hun eigen fabriek gebouwd. Zodat ze elke fase in het proces kunnen controleren: oogstdata, productie en vermenging. In deze karakteristieke oliën ontdekt u het terroir van Les Alpilles en de inheemse variëteiten van deze streek. De olijfsoorten zijn Salonenque, Aglandau, Grossane en Verdale. De CastelineS olijfolie onthult het unieke karakter met een zeer rijk palet aan aroma's en smaken. De waardering voor deze olie, nationaal en internationaal,  ziet men ook terug in de vele onderscheidingen.
moulin castelas

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Castelines L’Aglandau” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *