Acushla Gold Edition

11.90

Categorie:
acushla logo

Acushla Gold Edition extra vierge olijfolie is een blend gemaakt van 4 olijsoorten, Cobrançosa, Madural, Verdeal en Cordovil. De olijven komen uit een honderdjarige olijfboomgaard. Het zijn alle 4 inheemse olijfsoorten uit het gebied Trás-os-Montes, Portugal. Door het gebruik van deze olijfsoorten en de traditionele manier van telen en produceren valt deze olie ook onder de beschermde oorsprongsbenaming DOP Trás-os-Montes. Daarnaast moet de olie aan specifieke kwalitietseisen voldoen. U bent dus verzekerd van een hoogwaardige extra vierge olijfolie met een lage zuurgraad.

De elegante en stijlvolle fles van matglas heeft goudafdrukken, zodat het een passende verpakking is voor deze limited Gold edition.

Smaak en Aroma

Acushla Gold Edition wordt beschouwd als een uitgebalanceerde olijfolie, medium fruitig met een licht bittere en gepeperde afdronk. Het heeft een geelachtig groene kleur.

Behalve voor de uitstekende textuur en smaak, is Acushla ook aan te bevelen vanuit een voedingskundig oogpunt.

Spijscombinaties

De olie is ideaal om rauw te proeven door het te eten met brood of over salades te sprenkelen.

 

Prijzen

, ,

Biologisch

Bitter

Fruitig

Scherp

Inhoud

Soorten

,

Spijs combinaties

, , ,

Merk

Acushla

acushla olijfboomgaardAcushla is een woord van Keltische oorsprong dat "hartslag" betekent. De naamkeuze is ontstaan ​​uit de zoektocht naar één enkele uitdrukking die in staat is om het hele concept en de emotie te vertalen die met deze olie is verbonden.

Quinta do Prado

Joaquim Moreira heeft veel onderzoek gedaan naar gebieden met een groot potentieel voor het produceren van een uitstekende olijfolie in Portugal. De ideale locatie vond hij in Quinta do Prado, Vila Flor, gelegen in de regio Trás-os-Montes en Alto Douro. Dit landgoed, met 14 hectare honderdjarige olijfbomen en 200 hectare aan nieuwe olijfbomen, heeft in totaal ongeveer 70.000 olijfbomen. Wanneer de olijven rijp zijn, is de verwachte olijfolie productie ongeveer 350.000 liter. Waardoor het een van de grootste biologische productiegebieden in de regio Trás-os-Montes en Alto Douro is.

Biologisch

Omdat milieuaspecten en duurzaamheid een van de hoekstenen van Acushla zijn, hebben we gekozen voor biologische landbouw. Waarbij de teelt van de olijven wordt uitgevoerd met het grootste respect voor de gevestigde procedures voor biologische productie. Hierbij voldoen wij aan de Europese en Amerikaanse wetgeving. Deze procedures omvatten het gebruik van landbouwtechnieken die de natuurlijke levenscycli respecteren en de impact op het milieu verminderen. Het is bijvoorbeeld verboden gebruik te maken van chemische producten voor bemesting of onkruidbestrijding.

Lid Extra Virgin Alliance

Momenteel is Acushla de enige Portugese extra vierge olijfolie producent die lid is van Extra Virgin Alliance (EVA). Dit is een non-profitorganisatie die producenten van echte extra vierge olijfolie vertegenwoordigt uit de hele wereld.

Gezondheid en veiligheid

We beheersen alle stadia van het productieproces. Van biologische landbouw tot de verwerking in onze fabriek. Van bottelen en opslag tot marketing. Acushla's hightech oliemolen is in overeenstemming met hoge kwaliteitseisen. Zo is het de eerste molen in Portugal gecertificeerd met FSSC 22000 (Food Safety System Certification). Dit is een van de meest veeleisende internationale normen op het gebied van voedselveiligheid. Deze combinatie van het beste gereedschap met passie stelt ons in staat om een olijfolie van hoge kwaliteit te maken met echte natuursmaak. [embed]https://vimeo.com/acushla/quintadoprado[/embed]
acushla logo

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Acushla Gold Edition” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *