Acushla Gold Edition extra vierge olijfolie is een blend gemaakt van 4 olijsoorten, Cobrançosa, Madural, Verdeal en Cordovil. De olijven komen uit een honderdjarige olijfboomgaard. Het zijn alle 4 inheemse olijfsoorten uit het gebied Trás-os-Montes, Portugal. Door het gebruik van deze olijfsoorten en de traditionele manier van telen en produceren valt deze olie ook onder de beschermde oorsprongsbenaming DOP Trás-os-Montes. Daarnaast moet de olie aan specifieke kwalitietseisen voldoen. U bent dus verzekerd van een hoogwaardige extra vierge olijfolie met een lage zuurgraad.
De elegante en stijlvolle fles van matglas heeft goudafdrukken, zodat het een passende verpakking is voor deze limited Gold edition.
Smaak en Aroma
Acushla Gold Edition wordt beschouwd als een uitgebalanceerde olijfolie, medium fruitig met een licht bittere en gepeperde afdronk. Het heeft een geelachtig groene kleur.
Behalve voor de uitstekende textuur en smaak, is Acushla ook aan te bevelen vanuit een voedingskundig oogpunt.
Spijscombinaties
De olie is ideaal om rauw te proeven door het te eten met brood of over salades te sprenkelen.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.