Bilini extra vierge olijfolie is een blend gemaakt van 5 verschillende olijfsoorten (Frantoio, Leccino, Buza, Bjelica, Pendolino). De bjelica (bianchera) en buža zijn autochtone soorten uit Istrië. Frantoio, Leccino, en Pendolino zijn Italiaanse olijfsoorten. Deze mix van olijfoliën helpt om een hogere kwaliteit olijfolie te bereiken. De smaak die wordt verkregen door de combinatie van olijfsoorten is een voortzetting van de traditie van de productie van Istrische olijfolie. Gelaagde aroma’s en een onvergelijkbare kwaliteit zijn de belangrijkste argumenten voor het kiezen van dit type olijfolieproductie.
Extra vierge olijfoliën zijn oliën die minder dan 0,80% vrije vetzuren bevatten in de chemische analyse. Bilini heeft 0,10%, wat 8 keer minder is dan maximaal toegestaan. Dit betekent dat de olie van 8 keer hogere kwaliteit is dan extra vierge olijfolie die ongeveer 0,80% vrije vetzuren bevat.
De extra vierge olijfolie is verpakt in een donkergroene glazen fles met een plastic doseer schenktuit. Een donkere glazen verpakking is ideaal om de stabiliteit en kwaliteit van olijfolie te behouden. Glas neemt geen geur op en geeft deze ook niet af. Daarnaast biedt het een volledige bescherming tegen zuurstof. De donkergroene kleur absorbeert ultraviolet licht dat de kwaliteit van de olijfolie kan beïnvloeden.
Bilini Smaak en Geur
De geur van Bilini extra vierge olijfolie is een unieke ervaring. Zodra u de fles opent, verwelkomt u een mooi aroma van verse olijven. Het aroma is rijk aan geurige hints van kruiden met een duidelijke toon van munt, rozemarijn en salie. De smaak is rond en sterk, met een plantaardige smaak van artisjok, roze peper, wilde cichorei en sla, samen met tonen van amandel en kaneel.
De olijfolie heeft een prachtige, intens heldere goudgele kleur met delicate groene tinten.
Spijscombinaties
Deze robuuste olijfolie is het beste geschikt voor stevige gegrilde gerechten zoals lamsvlees of zalm. Daarnaast is de olie geschikt voor oude kaas.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.