Bilini

11.00

Categorieën: ,
bilini logo

Bilini extra vierge olijfolie is een blend gemaakt van 5 verschillende olijfsoorten (Frantoio, Leccino, Buza, Bjelica, Pendolino). De bjelica (bianchera) en buža zijn autochtone soorten uit Istrië. Frantoio, Leccino, en Pendolino zijn Italiaanse olijfsoorten. Deze mix van olijfoliën helpt om een hogere kwaliteit olijfolie te bereiken. De smaak die wordt verkregen door de combinatie van olijfsoorten is een voortzetting van de traditie van de productie van Istrische olijfolie. Gelaagde aroma’s en een onvergelijkbare kwaliteit zijn de belangrijkste argumenten voor het kiezen van dit type olijfolieproductie.

Extra vierge olijfoliën zijn oliën die minder dan 0,80% vrije vetzuren bevatten in de chemische analyse. Bilini heeft 0,10%, wat 8 keer minder is dan maximaal toegestaan. Dit betekent dat de olie van 8 keer hogere kwaliteit is dan extra vierge olijfolie die ongeveer 0,80% vrije vetzuren bevat.

De extra vierge olijfolie is verpakt in een donkergroene glazen fles met een plastic doseer schenktuit. Een donkere glazen verpakking is ideaal om de stabiliteit en kwaliteit van olijfolie te behouden. Glas neemt geen geur op en geeft deze ook niet af. Daarnaast biedt het een volledige bescherming tegen zuurstof. De donkergroene kleur absorbeert ultraviolet licht dat de kwaliteit van de olijfolie kan beïnvloeden.

Bilini Smaak en Geur

De geur van Bilini extra vierge olijfolie is een unieke ervaring. Zodra u de fles opent, verwelkomt u een mooi aroma van verse olijven. Het aroma is rijk aan geurige hints van kruiden met een duidelijke toon van munt, rozemarijn en salie. De smaak is rond en sterk, met een plantaardige smaak van artisjok, roze peper, wilde cichorei en sla, samen met tonen van amandel en kaneel.

De olijfolie heeft een prachtige, intens heldere goudgele kleur met delicate groene tinten.

Spijscombinaties

Deze robuuste olijfolie is het beste geschikt voor stevige gegrilde gerechten zoals lamsvlees of zalm. Daarnaast is de olie geschikt voor oude kaas.

Prijzen

,

Soorten

, , , ,

Bitter

Fruitig

Scherp

Inhoud

Spijs combinaties

, , , , , ,

Merk

OPG Rakovac

olijfboomgaard OPG Rakovac biliniWij zijn een kleine familieboerderij met ongeveer 550 olijfbomen in een schilderachtig dorpje Rakovci in Istrië, Kroatië. Wij produceren Bilini extra vierge olijfolie, een mix van Istrische en Italiaanse cultivars. Bilini is een vrucht van 25 jaar arbeid van de familie Rakovac. Onze liefde voor het telen en verzorgen van olijfgaarden, in combinatie met een vroege olijfoogst, resulteert in olijfolie van buitengewoon hoge kwaliteit.

Biodiversiteit in onze olijfgaarden

In onze olijfgaarden is biodiversiteit een vereiste. Naast onze olijfbomen kweken we kersen, pruimen, vijgen en braambessen. Oude stenen muren zijn bewaard gebleven, omdat ze een huis zijn voor tal van dieren die nuttig zijn voor onze olijfgaarden. Onze missie is om het geërfde te verbeteren. Niet alleen in de zin van productiviteit, maar ook in het kader van het behoud van de schoonheid van het Istrische landschap.

Istrische extra vierge olijfolie

We produceren voornamelijk onze extra vierge olijfolie voor ons eigen gezin. Onze landbouwfilosofie is gebaseerd op het geloof in de betekenis van een oud gezegde dat we het land niet van onze voorouders hebben geërfd, maar het van onze kinderen hebben geleend. We gebruiken bijvoorbeeld minimaal gewasbeschermingsmiddelen. We zijn altijd bereid om een deel van onze gewassen en productie op te offeren als dat garandeert dat ons eindproduct gezond en biologisch blijft.
bilini logo

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Bilini” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *