Deze extra vierge olijfolie is gemaakt van een mix van Coratina en Provençaalse olijven. De olijven zijn met de hand zijn geoogst op de heuvels van Alberobello en Capitanata. De naam Affiorato herinnert aan de oude traditie van het met de hand plukken van de olijven en de handmatige productie van de olie uit de olijvenpasta.
Geur
Fruitig medium / intens gekenmerkt door groene aroma’s die verwijzen naar cichorei (witlof/andijvie), tomatenblad en gemaaid gras.
In de mond
Omhullend en energiek, met bittere tonen geeft het een pittige sensatie.
Spijscombinaties
Ideaal voor middelgrote gerechten: gegrild wit vlees, gegrilde groenten, bruschetta met tomaten en verschillende soorten salades.
Olio Intini Affiorato Prijzen
- Vincitore cat. Fruttato leggero Sol d’Oro 2018
- Miglior Blend dell’anno e Tre foglie verdi (olio eccezionale) Guida Oli d’Italia Gambero Rosso 2018
- Best in Class cat. Blend Japan Olive Oil Prize 2018
- Inserito nella guida Terre d’olio 2018 di Fausto Borella
- Un cuore Merum Taschenführer Olivenöl 2018
- Semifinalista Concorso Olio Capitale2018
- Inserito nella guida Der Feinschmecker 2018
- Medaglia d’argento cat. blend Leone d’Oro dei Mastri Oleari 2018
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.