Galantino DOP Terra di Bari – Castel Del Monte

9.00

Categorieën: ,
frantoio galantino

DOP Terra di Bari extra vergine olijfolie van Galantino is een typische olijfolie uit het Castel del Monte-gebied, ten noorden van Bari. Gemaakt van 80% Coratina en 20% Ogliarola olijven om de olie iets milder te maken in de mond. Het is zeer rijk aan polyfenolen en heeft daarom een intense smaak en een lange houdbaarheid.

DOP Terra di Bari

Het label DOP Terra di Bari betekent dat de olie een beschermde oorsprongsbenaming heeft. Voor de consument is dit een extra kwaliteitsgarantie. De olie is geproduceerd volgens strikte specificaties en garandeert de oorsprong, het karakter en de kwaliteit. De olijven zijn met de hand geplukt in de regio en de oogst vindt plaats vóór 31 december. Men perst de olijven binnen 24 uur na het plukken. Het persen gebeurt nog met behulp van een traditionele granieten molen. De extra vergine olijfolie is koud geperst en niet gefilterd. Dit alles zorgt voor een 100% natuurproduct.

Smaak

De smaak is intens fruitig (Fruttato Intenso) met tonen van basilicum en amandel. De olie heeft een gemiddelde bitterheid en scherpte. De afdronk heeft tonen van artisjok en distel, die typisch zijn voor een Zuid-Italiaanse olijfolie.

Het heeft een groene kleur met gele highlights.

Awards

  • Montiferru 2014
  • L’Oro d’Italia 2014
  • Sirena d’Oro gran menzione – 2007

Spijscombinaties

Aanbevolen op soepen, peulvruchten, groenten, rood vlees, bruschetta. Pas ook goed bij gestoomde vis en fruitige desserts. Uitstekend als de finishing touch op gegrild of geroosterd vlees.

Inhoud

Spijs combinaties

, , , ,

Bitter

Fruitig

Scherp

Soorten

,

Merk

Galantino

Ontdek de passie van de familie Galantino, een familie die al sinds 1926 olijfolie produceert. Ze selecteren met de hand alleen de beste olijven uit hun olijboomgaard in Bari (Puglia), vlakbij de Adriatische kust. Het is de regio met de meeste olijfbomen in Italië.

Traditie

Zelfs vandaag, in het tijdperk van de automatisering, oogst men alle Ogliarola- en Coratina-olijven met de hand. Op de traditionele manier, door aan de takken van de olijfbomen te schudden, zodat de olijven zachtjes op netten vallen. Deze traditie zet men door in de oliemolen, waar Galantino hun olijven met traditionele granieten molenstenen maalt. Door de traditionele teelt en productie mogen zij het DOP Terra di Bari voeren.

Kwaliteit

Door koude extractie en strenge kwaliteitscontroles zorgt Galantino ervoor dat hun extra vergine olijfolie van de beste kwaliteit is. Daarnaast draagt ook de goede verpakking er aan bij dat de oliën belangrijke internationale onderscheidingen hebben gewonnen.
frantoio galantino

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Galantino DOP Terra di Bari – Castel Del Monte” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *