Marsicani Viride Bio

14.00

Categorieën: ,
marsicani olijfolie

Marsicani Viride Bio olijfolie komt uit Campania en ontleent inspiratie en ideeën uit het nabijgelegen Puglia. Het is de winnaar van onder andere de SOL D’ORO 2018 een internationale olijfoliecompetitie. Zoals de toevoeging Bio aangeeft is het een monocultivar biologische olijfolie gemaakt van de Coratina olijf. Het vlaggenschip van het merk Marsicani dat is geprezen in grote nationale en internationale competities die voorbehouden zijn voor top oliën.

Viride Bio Smaakprofiel

Olie gekenmerkt door een gemiddeld-intensief niveau van fruitig, bitter en pittig. Met een heersende hint van verse amandelen en lichte sensaties van gras / blad en artisjok

Biologisch

Bitter

,

Fruitig

,

Scherp

,

Inhoud

Prijzen

Soorten

Spijs combinaties

, ,

Merk

Marsicani

Sicilì ligt in het hart van de Cilento (Campania) bij de Golf van Policastro. Rotsachtige pieken en olijfbomen karakteriseren het landschap in het rood van de ondergaande zon. Nicolangelo Marsicani is de erfgenaam van het familiebedrijf Marsicani dat al bijna een eeuw met extra vierge olijfolie te maken heeft. Tussen de bomen ruikt Frantoiana Nicolangelo zijn toekomstige olie in de lucht. Hij verbeeldt de bitterheid, het fruitige, de explosie van pittig. Een experimentator die het onzichtbare spel van de zintuigen nastreeft in zijn enten, in zijn seculiere planten, in de nieuw geboren knoppen van de vruchten die gaan groeien.

Marsicani en Innovatie

Aandacht voor innovatie en nieuwsgierig naar de nabije toekomst, zijn scherpzinnigheid en zijn ervaring als olijventeler en molenaar hebben het leven geschonken aan een echte school op zijn grondgebied. Veel bedrijven, verspreid over Campania en vele andere regio's in Italië, worden door hem geleid om extra vierge olijfolie van hoge kwaliteit te maken. Zijn is een succes gebouwd met passie en doorzettingsvermogen. Zijn boerderij is bekroond met de Frantoio dell'Anno (Guide Oli d'Italia 2017 van de Gambero Rosso) en de Frontier Company (Guida Flos Olei 2017). De Sol d'Oro 2018 komt dan op de kroon van een mooie opeenvolging van medailles, eervolle vermeldingen en onderscheidingen in de sectorgidsen. Zoals de hoogste beoordelingen in de Gambero Rosso Oli d'Italia-gids en Extravoglio-gids. De studie en voortdurende training die Nicolangelo volgt. Zijn rol in Oleum, de vereniging van professionele proevers van extra vergine olijfolie. Verrijkt hem voortdurend met nieuwe doelen en nieuwe uitdagingen. Een echte innovator, in staat om te werken in symbiose met de schoonheid van de natuurlijke en sociale omgeving die hem omringt, om zichzelf, de buurman en de wereld te verbeteren.
marsicani olijfolie

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Marsicani Viride Bio” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *