Farchioni DOP Chianti Classico

13.48

Categorieën: ,
farchioni

Extra vergine olijfolie DOP Chianti Classico van Farchioni is harmonieuze en elegante Toscaanse olie.  Door de beschermde oorsprongsbenaming DOP Chianti Classico bent u ervan verzekerd dat dit een 100% Toscaans product is uit de regio Chianti. Er mogen alleen traditionele olijven uit de regio worden gebruikt. Ook het telen, oogsten en persen moet volgens specifieke richtlijnen om de beste kwaliteit en een authentiek Chianti product te garanderen.

De oliemolen

Farchioni laat zijn Chianti Classico Extra Vergine olijfolie maken door de Grevepes-oliemolen. Deze staat op de glooiende heuvels van het oogverblindende Toscaanse land tussen de gemeenten San Casciano Val di Pesa en Greve in Chianti. De voor de productie gebruikte olijven gaan direct na de oogst in houten kisten naar de oliemolen. Waar men ze binnen enkele uren perst om hun organoleptische kenmerken en eigenschappen te behouden.

Smaak & Aroma

De sterke kruidachtige tonen zijn te vergelijken met de geur van vers gesneden groenten. Het heeft een gebalanceerde en elegante smaak met tonen van artisjok en een aangenaam bitterachtig aroma.

Spijscombinaties

De DOP Chianti Classico is een uitstekende match voor de wereldberoemde Toscaanse gerechten. Zoals de typische Florentijnse biefstuk, traditionele zwarte kool, peulvruchtensoepen of als ingrediënt voor een Pinzimonio dressing. Maar ook voor desserts, bijvoorbeeld als een creatieve afwerking op een stuk taart met donkere chocolade.

Bitter

Fruitig

Scherp

Inhoud

Prijzen

Soorten

, ,

Spijs combinaties

, , ,

Merk

Farchioni

farchioni olijfboomgaard

Een geschiedenis van uitmuntendheid kan men niet met haast bouwen.

Tijd is het ingrediënt dat meer dan enig ander helpt om een geweldige familietraditie te creëren. Het was in 1780 dat Farchioni begon met maken van olijfolie die de zintuigen prikkelen met hun intense geur en zachte, universeel aantrekkelijke smaak. Het bedrijf is gestart in de buurt van Spoleto, Umbrië. Zij bewerken hun land met passie om u ten volle te laten genieten van de vruchten van moedernatuur. Het is met deze passie, creativiteit, traditie en toewijding dat zij elke dag aan het werk gaan en streven naar een nog hogere kwaliteit olijfolie. Al tien generaties lang biedt Farchioni een betrouwbaar product voor u en uw gezin aan tafel. Dit alles om een uniek verhaal te creëren dat zij elke dag vertellen sinds 1780.
farchioni

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Farchioni DOP Chianti Classico” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *