Pago de Quirós

12.50

Categorieën: ,
oleo quiros

Pago de Quirós virgen extra olijfolie is gecertificeerd 100% biologisch. Het is gecertificeerd door SOHISCERT. Oleo Quirós gebruikt voor deze coupage (blend) alleen de beste Picual en Cornicabra olijven uit hun eigen olijfboomgaard in Toledo, Spanje. Daardoor hebben zij een product gemaakt van buitengewone kwaliteit dat uniek en onnavolgbaar is. Verschillende nationale en internationale prijzen bevestigen dit.

Vroege Oogst

Het oogsten gebeurt met de modernste mechanische procedures. Dit zorgt voor een minimale invloed op de olijven. Daarnaast voorkomt een hoge oogstsnelheid dat olijven niet bederven tussen de oogst en de verwerking in de fabriek.

Men oogst de olijven vroeg in het seizoen als de rijpheid optimaal is. Daardoor is de olie van hogere kwaliteit met een zeer geaccentueerde aroma.

Smaak

Pago de Quirós heeft een gemiddelde intensiteit. Het heeft tonen van artisjok, rucola, bes, amandel en cichorei.

Spijscombinaties

Perfect voor de bereiding van meer exclusieve gerechten. Zoals bij varkensvlees, roerbak groente, groene salades, gazpacho, rijstgerechten (paella) en allerlei soorten vis.

Inhoud

Prijzen

, ,

Soorten

,

Biologisch

Bitter

Fruitig

Scherp

Spijs combinaties

, , , ,

Merk

Oleo Quirós

oleo quiros olijfboomgaardIn het midden van de 20e eeuw is Finca La Moncloa, in Toledo, tussen de steden Mora en Mascaraque, eigendom geworden van de familie García-Quirós. Finca la Moncloa is altijd verbonden geweest aan de productie van olijfolie. Vanaf dat moment en tot op heden begint een ambitieus project. Oleo Quiros wil als virgen extra olijfolieproducent  elk aspect van de teelt en productie in eigen beheer hebben. Zodat zij voor elk product de hoogst mogelijke kwaliteit kunnen garanderen.

Olijfboomgaard ontwikkeling

Naast de al geplante Cornicabra olijfsoort legt men ook olijfboomgaarden aan met Arbequina en Picual olijven. Oleo Quirós heeft nu ongeveer 300 hectare aan olijfboomgaarden. Men beheert het hele proces vanaf de aanplant van de boom, de verzorging, tot en met de olijfoogst aan het eind van oktober.

De Olie

Ook de productie van de olie heeft Oleo Quirós volledig in eigen beheer. Zowel de conventionele productie als de biologische productie is gemaakt van de 3 olijfsoorten Arbequina, Picual en Cornicabra. De biologische olie is gecertificeerd is door Sohiscert. Daarnaast is de Cornicabra olijfolie gecertificeerd onder de oorsprongsbenaming DOP Montes de Toledo.

Duurzaam

Sinds haar oprichting heeft Oleo Quirós altijd geloofd in duurzame landbouw en respect voor het milieu. De olijfboomgaarden zijn gecertificeerd als een biologisch door het biologische certificatiebureau SOHISCERT. Daarnaast vallen zij onder het certificaat DOP Montes de Toledo. Dit krijgen alleen bedrijven uit de regio Montes de Toledo die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen voor het koud persen van olijven.

QVEXTRA

QvExtra! verleent een internationale kwaliteitszegel SIQEV aan virgen extra olijfolie. De olie moet voldoen aan fysische, chemische en sensorische kwaliteitseisen zoals overeengekomen tussen producenten, deskundigen en consumenten. De consument is hierdoor gegarandeerd dat SIQEV-olie hoogwaardig is en dat dit ook gedurende de houdbaarheidsperiode zal blijven.
oleo quiros

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Pago de Quirós” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *