La Matilla Arbequina

23.90

Categorieën: , ,
aceites la matilla logo

La Matilla – een arbequina olijfolie die wij met de hand bij zonsopgang en vroeg in het jaar oogsten (eind september – oktober) en daarna traditioneel koud malen. De productie, vanaf het oogsten tot bottelen, duurt minder dan 6 uur. Alle handelingen vinden plaats op onze boerderij La Matilla, in Carmona (Sevilla, Andalusië). Waardoor de organoleptische en fysisch-chemische eigenschappen van deze olie behouden blijven. Op deze manier garanderen wij de productie van een hoogwaardige olijfolie. Zoals deze in het verleden en in onze familietraditie al meer dan honderd jaar wordt gedaan. Het is een puur product dat we zonder enige twijfel vrigin extra mogen noemen.

Bij het produceren van La Matilla richten we ons niet alleen op het verkrijgen van de best mogelijke olie, maar ook op het eren van ons familie-erfgoed. Daarom presenteren wij het eindproduct in een handgemaakte porseleinen fles, met een natuurlijke houten stop en een handgelooide leren sluiting. De inhoud van de fles is 250 ml. Als u een fijnproever wilt verrassen met een speciaal en uniek geschenk, is onze deze premium extra vierge olijfolie in zijn kostbare ambachtelijke porseleinen fles de ideale keuze. De flessen helpen om het gebottelde product beter te bewaren doordat de fles volledig afgesloten is van licht, lucht en geuren.

Spijscombinaties

De olijfolie komt goed tot zijn recht in salades met fris groen blad, zoals sla, tomaat, komkommer en wortel. In salades past het ook perfect bij alle soorten fruit, zoals kiwi’s, appels of rozijnen. Ook ideaal voor het ontbijt, bij wat toast met tomaat en zelfs jam.

Omdat de arbequina olijfolie niet de meest stabiele soort is, kan men beter andere variëteiten zoals picual gebruiken voor frituren en bakken.

La Matilla Arbequina

Heeft een milde en kruidachtige smaak. Daarnaast is het belangrijkste culinaire kenmerk van arbequina olijfolie de zoetheid met tonen van banaan of appel.

Olijfolie kan bitter zijn, maar arbequina olie staat juist bekend om de afwezigheid daarvan.

Inhoud

Bitter

Fruitig

Prijzen

Scherp

Soorten

Spijs combinaties

, , , ,

Merk

Aceites La Matilla

De beste extra vierge olijfolie

aceites la matilla olijfboomgaard Jaren van inspanning en doorzettingsvermogen hebben geresulteerd in een ​​olijfolie van gastronomische kwaliteit. Aceites La Matilla levert een virgin extra olijfolie bekroont door tal van nationale en internationale olijfoliecompetities. Aceites La Matilla  is een merk dat door Francisco Sobera is gelanceerd. Zijn familie verbouwt al meer dan 200 jaar olijven in Carmona, Sevilla. Na verschillende succesvolle bedrijven te hebben geleid, besloot Francisco terug te keren naar zijn roots. Zodat zijn grootvader hem de kunst kon leren om op traditionele wijze olijfolie te maken. Zonder haast of machines.

De olijfgaard

Vondsten in het gebied en geschriften bevestigen dat hier al een eeuwenoude olijfolie geschiedenis is. In ieder geval sinds de Romeinse tijd. Rond de 15e eeuw werden de eerste boerderijen opgericht die uitsluitend bestemd waren voor de productie van olijfolie. De boerderij van Aceites La Matilla heeft meer dan 40 hectare olijfbomen. De frisse en zanderige bodems zijn optimaal voor de teelt van olijfbomen en de productie van eersteklas olijfolie. Men zorgt voor een natuurlijk verrijkte bodem dankzij de omzetting van het snoeiafval van de olijfbomen in organisch materiaal. Deze voeding is mede verantwoordelijk voor een premium extra vierge olijfolie. Respect voor het milieu zit in het DNA van het management van het Aceites La Matilla.

De olijfolie

Voor de premium olie van La Matilla maakt men een selectie van de olijfbomen met de beste productiviteit en fruitkwaliteit. Om deze later met de hand in de koele ochtenduren in manden te oogsten. Ook maalt en perst men de olijven koud.  Een olijftraditie van weleer. Het resultaat van deze manier van werken is een uniek en exclusief gastronomisch product. Ideaal om in je dagelijkse voeding op te nemen of als cadeau voor een fijnproever.
aceites la matilla logo

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “La Matilla Arbequina” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere suggesties…