Papa’s Grove Balanced Green

15.00

Categorieën: ,
papa's grove logo

Papa’s Grove Balanced Green is een bekroonde, 100% superieure extra vierge olijfolie. De olie komt tot leven door een mix van speciaal geselecteerde Koroneiki en Manaki olijven. De olijfboomgaarden van Papa’s Grove liggen op de hellingen van Peloponnesos. Daar start de oogst in de 2e week van oktober en loopt tot half november. De olijven zijn dan nog niet volledig rijp. Dit wordt een vroege oogst genoemd en de Griekse term voor olie van deze olijven is “agoureleo”. De extra vierge oliijfolie krijgt daardoor een uitzonderlijk lage zuurgraad van ongeveer 0,21%. Daarnaast heeft de olie een hoge hoeveelheid polyfenolen (antioxidanten). Die wereldwijd erkend zijn om hun positieve effecten op de gezondheid. Tijdens het telen van de olijven en het gehele productieproces worden geen chemicaliën gebruikt.

De wit geschilderde fles van Papa’s Grove is speciaal ontworpen om de olie te beschermen tegen directe blootstelling aan licht en hitte. De olie is verkrijgbaar in 250 ml, 500 ml, en voor de grootgebruikers ook in blikken van 5 liter.

Papa’s Grove Balanced Green Smaak

Het balanceert perfect de intensiteit van het aroma en de bitterheid van Koroneiki met de fruitigheid en uitgesproken geur van Manaki. Deze combinatie levert een perfecte extra vierge olijfolie van gemiddelde intensiteit. De olie heeft tonen van kruiden, noten, citrus & vers gras.

Spijscombinaties

Door de combinatie van de uitzonderlijke kenmerken van de twee olijfsoorten ontstaat er een gebalanceerde olie die voor vele gerechten geschikt is! Zoals voor geroosterde en gegrilde groenten en vis. Daarnaast om brood in te deppen. Ook voor krachtige salades en varkensvlees is het een goede combinatie.

Prijzen

,

Soorten

,

Bitter

Fruitig

Scherp

Inhoud

Spijs combinaties

, , , , , , ,

Merk

Papa's Grove

papa's grove olijven [embed]https://www.youtube.com/embed/myc5E_zEjNY[/embed] Papa's Grove is een initiatief van 2 Griekse broers. Op het hoogtepunt van de Griekse economische crisis verloor medeoprichter Petros zijn baan. Toen hij zich samen met zijn broer Andreas afvroeg wat ze nu moesten doen, ontdekte het duo een kans. Zij zagen een gebrek aan echt smakelijke, gezonde en betrouwbare extra vierge olijfolie in de wereld. En met name in Azië, waar Andreas het laatste decennium van zijn leven heeft doorgebracht. Teruggaand naar hun roots besloten de broers hun onschatbare erfenis te benutten, de olijfboomgaard van hun familie op de Peloponnesos.. Waarmee zij onder hun eigen naam en naar hun eigen hoge kwaliteitseisen  extra vierge olijfolie kunnen produceren.

Papa's Grove Superieure Olijfolie

Papa's Grove verandert de manier waarop je olijfolie ervaart. Rechtstreeks afkomstig uit de olijfboomgaard van de familie Papaspyrou op de hellingen van Peloponnesos. Papa's Grove maakt olijfolie van vroege oogst en zorgvuldig geselecteerde olijven. En enkel door middel van koude persing van de mooiste Griekse olijfsoorten (Koroneiki en Manaki). Dus de olijfolie is altijd 100% extra vierge en van uitzonderlijke kwaliteit. De olie gemaakt van het oogstjaar 2017 had bijvoorbeeld  een zuurgraad van 0,21. Een olijfolie kwalificeert zich als extra vierge wanneer de zuurgraad minder dan 0,8 is. Daarnaast scoren de chemische analyses hoog. En oogsten de sensorische testen veel lof van experts uit de industrie. Wat Papa's Grove onderscheidt is dat zij helemaal geen chemicaliën gebruiken en kiezen om vroeg te oogsten. De meestal nog groene olijven hebben de laagste opbrengst in termen van hoeveelheid olie. Maar bevatten de hoogste hoeveelheid polyfenolen (anti-oxidanten). Deze polyfenolen zijn zeer goed voor uw gezondheid, zoals onderzoek wereldwijd heeft aangetoond.
papa's grove logo

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Papa’s Grove Balanced Green” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *