1 Olivo Por La Paz Cornicabra

12.50

Categorieën: ,
olioli logo

1 Olivo Por La Paz (vertaald 1 olijfboom voor vrede) virgen extra olijfolie is gemaakt van 100% Cornicabra olijven uit Valencia. De olijven oogst men aan het begin van het rijpingsproces, half oktober. Uit respect voor de olijfboom en voor de kwaliteit van de olijfolie oogst men met de hand. De olijven verzamelt men in manden en gaan direct naar de oliemolen. Door een rigoureus productieproces verkrijgt men biologische virgen extra olijfolie van de 1e koude persing.

De ligging bepaalt een groot deel van de zeer goede kwaliteit van de olijventeelt en deze olijfolie. De olijfboomgaard ligt in een natuurpark op 850 meter boven de zeespiegel. Er heerst een landklimaat met mediterrane invloeden. En daarnaast is de grond kalkrijk en doorlatend.

Smaak

Deze virgen extra olijfolie heeft een intense fruitigheid, met kruiden en fruit tonen. Wij ruiken olijfblad met tonen van groene banaan die te allen tijde vergezeld is van rucola, artisjok en niet te vergeten tomatenplant.
In de mond heeft de olie een gemiddelde vloeibaarheid, met een licht zoet begin. Daarna een intense bitter vergezeld met een aangename scherpte die hoort bij deze olijfsoort met een smaak van kruizemunt en pepermunt.
Het is een evenwichtige olie zoals een monovarietal hoort te zijn.

Spijscombinaties

De combinatie van intensiteit, helderheid van kleur en de organoleptische eigenschappen maken 1 Olivo Por La Paz Cornicabra virgen extra olijfolie perfect voor gerechten zoals octopus (Pulpo a la gallega) of andere zeevruchten. Daarnaast voor pasta’s en groenten zoals artisjokken, aardappelen of gegrilde asperges met zout.

Gezond

Wij krijgen vaak de vraag; welke olijfolie is het gezondst? Daar heeft deze olie een antwoord op. In 2018 heeft 1 Olivo Por La Paz Cornicabra olijfolie de eerste prijs voor de meeste gezonde olijfolie in de wereld gewonnen. De Oleocanthal International Society organiseert deze competitie.

Prijzen

Biologisch

Bitter

Fruitig

Inhoud

Scherp

Soorten

Spijs combinaties

, , , , ,

Merk

OliOli Biodinámico

olijfboomgaard olioli biodinamico Voor OliOli Biodinámico betekent de productie van olijfolie de synthese van gezonde organische voeding voor de mens en sociale, ecologische verantwoordelijkheid. Daarom heeft OliOli Biodinámico naast kwalitatief hoogwaardige olijfolie ook maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel staan. Het bedrijf uit Valencia is betrokken bij een sociaal project. Dit project zorgt ervoor dat een deel van de opbrengst rechtstreeks naar sociale instellingen en milieuprojecten gaat. Het doel is om een positieve bijdrage te leveren aan de gemeenschap, zowel culinair als sociaal-ecologisch.

De olie

OliOli Biodinámico maakt vier biologische virgen extra olijfoliën:
  1. Cornicabra monovarietal
  2. Picual monovarietal
  3. Arbequina monovarietal
  4. Coupage (blend) van Frantoio en Cornicabra olijven

Het project

De productie van een hoogwaardige biologische virgen extra olijfolie die de kennis van traditie, de nieuwste technologische ontwikkelingen en passie omvat.

Het Doel

Kennis. Uitmuntendheid. Gezondheid.

De manier

Als het woord "cultuur" voortkomt uit "cultivatie", willen we onze roeping ontwikkelen vanuit olijfcultivatie, vanuit de cultuur van de vrede. Dat wil zeggen vanuit waarden, houdingen en gedragingen die geweld verwerpen, vrijgevigheid creëren, luisteren om te begrijpen en te weten, de planeet behouden, solidariteit opnieuw uitvinden en volledig deelnemen aan de ontwikkeling van de samenleving op zoek naar haar welzijn.

De roeping

Samenleving, duurzaamheid, kennis, smaak en gezondheid.

Een olijfboom voor vrede

1 Olivo por la Paz ( 1 olijfboom voor de vrede) is ons eerste initiatief. Daarom willen we dat dit project is gericht op mensen die van het land, olijfbomen en olie houden. We nodigen alle boeren uit die olie produceren, maar niet de mogelijkheid hebben om hun olie onder een eigen merk te bottelen. Men kan dat nu doen onder de naam "1 Olivo por la Paz" en daaraan een naam toe te voegen die ze zelf willen. De voorwaarde is de kwaliteit van de olie, het moet een biologische virgen extra olijfolie zijn. De prijs van alle oliën die onder dit merk worden verkocht, is hetzelfde. Aangezien het om een ​​sociaal project gaat, wordt 0,7% van de prijs gebruikt voor een sociaal doel. De keuze van dit doel maakt iedereen die deelneemt aan het project.
olioli logo

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “1 Olivo Por La Paz Cornicabra” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *