MONTSAGRE PICUAL Family Selection Premium

17.50

Categorieën: , ,

PICUAL Family Selection Premium van Montsagre uit Tarragona (Catalonië). Het is een virgen extra olijfolie gemaakt van olijven van een vroege oogst in de maand november. Montsagre perst de olijven binnen 12 uur na de oogst. Het betreft een koude persing en alleen met mechanische procedures. Zodat er een virgen extra olijfolie ontstaat van superieure kwaliteit. De olie is gebotteld in een schitterende wit geëmailleerde glazen fles.

Deze mono-variëteit olijfolie is gemaakt van de olijfsoort Picual.  Montsagre teelt de olijven in hun eigen olijfboomgaard op basis van niet-intensieve en ecologische methoden.

Smaak & Aroma

Het is een intense olie met een fruitige, karakteristieke smaak zonder zure sensaties. Met hints van vers gras en groen fruit, die aanhouden in de mond en een onderscheidende ervaring bieden. De olie is gemiddeld bitter en pittig  dat kenmerkend is voor vroege oogst olie.

Spijscombinaties

Deze virgen extra olijfolie is met name geschikt voor rauwe groentesalades, gekookte of gegrilde groenten, geroosterd brood, zeevruchten, carpaccio, vinaigrettes, basis voor paté, vleeswaren, pasta, sauzen en emulsies, azijn marinade, jonge kazen, gebak, chocolade, fruit en honing.
Vanwege de rijkdom aan natuurlijke antioxidanten en polyfenolen is het bijzonder geschikt voor de conservering van rauw of gekookt voedsel.

AWARDS PICUAL Family Selection Premium

2017 Gold Medal.

TerraOlivo Grand Prestige Gold.

2018 Gold Medal.

XVII International Extra Virgin Olive Oil Organic Competition.

2018 Best in Class.

The New York International Olive Oil Competition.

Spijs combinaties

Prijzen

Soorten

Biologisch

Bitter

Fruitig

Scherp

Inhoud

Merk

Montsagre

alanterres olijfboomgaard Montsagre is een merk dat valt onder het familiebedrijf ALANTERRES, S.L.U. Al meer dan vijf generaties leggen zij zich toe op het telen van olijven, druiven en vee. Het merk Montsagre betekent Heilige Berg. Dit is de naam van één van de formidabele bergen tussen Horta de Sant Joan en de Ebro riviervallei, in de provincie Tarragona. In de olijfboomgaarden telen zijn met passie de olijfrassen Picual en Empeltre. Waaruit zij een ​​superieure virgen extra olijfolie verkrijgen. Montsagre is winnaar van vele nationale en internationale wedstrijden en erkend door gekwalificeerde olijfoliesommeliers.

Biologisch

Terres de l’Ebre waarin de olijfboomgaarden liggen is door UNESCO in 2013 tot biosfeerreservaat uitgeroepen. Vanwege de toewijding aan kwaliteit en het milieu, worden biologische landbouwmethoden toegepast. Montsagre gebruikt paarden om gras en onkruiden onder controle te houden zonder het gebruik van herbiciden. Daarnaast zorgt een  installatie van bijenkorven om de bestuiving te verbeteren. Ook gebruiken zij aromatische planten om plagen te bestrijden. Dit zorgt ervoor dat de olie 100% biologisch is maar ook dat de bossen rond de teeltgebieden behouden blijven. Het biologische certificaat is afkomstig van de CCPAE (Catalaanse Raad voor Ecologische Landbouwproductie), die de olijfproductie onderschrijft en controleert. Klimaat en geologie bepalen veel van de kwaliteit van de olijven en oliën. Het droge mediterrane klimaat en een hoogte van vijfhonderd meter boven de zeespiegel geven ons de ideale omgeving voor een harmonieuze rijping. Daarnaast zorgt een dunne laag alkalische aarde op een bed van kalksteenrots voor unieke kenmerken. Dit alles creëert de ideale omstandigheden voor de ontwikkeling van een unieke olijfolie.  Olie van buitengewone kwaliteit en met onderscheidende kenmerken van andere oliën die gemaakt zijn van dezelfde olijfvariëteiten.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “MONTSAGRE PICUAL Family Selection Premium” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *