Domenica Fiore Reserva

39.95

Categorieën: ,
domenica fiore

Domenica Fiore Reserva extra vergine olijfolie is gemaakt van een mix van Leccino, Frantoio en Moraiolo olijven. Alle olijven worden met de hand geoogst, binnen vier uur geperst en gemengd. Zodat het kenmerkende smaakprofiel van Domenica Fiore ontstaat en binnen de veeleisende “DOP Umbria Colli Orvietani” normen valt. DOP staat voor Denominazione di Origine Protetta of beschermde oorsprongsbenaming. Dit certificaat garandeert dat alleen lokale ingrediënten en traditionele productiemethoden uit Umbrië zijn gebruikt en van de hoogste kwaliteit is.

Unieke botteling

Domenica Fiore bottelt de Reserva in roestvrijstalen flessen om deze daarna met stikstof af te dichten. Dit alles om optimaal de versheid te behouden. De olie is rijk aan polyfenolen en antioxidanten wat ook helpt bij de lange houdbaarheid.

Van boom tot fles

Elke fles Domenica Fiore Reserva is genummerd en gedateerd. Zodat u weet wanneer de olijven zijn geoogst, in welke boomgaard ze zijn geoogst en ook wanneer ze zijn geperst, gemengd en gebotteld. Daarnaast staat op de fles ook het polyfenol-, vetzuur- en de peroxidegehalte van de olie op het moment van botteling.

Smaak

Het resultaat is een goudgroene olie, robuust en vol van kracht, duidelijk afkomstig uit Midden-Italië. Met tonen van artisjok, groene amandel, rucola en tomatenblad. De olie is soepel en gebalanceerd met een lang, gepeperd einde.

Spijscombinaties

Reserva is een ideale olie voor gegrilde gerechten zoals pompoen, aubergine vlees en vis.

Biologisch

Bitter

Fruitig

Scherp

Inhoud

Prijzen

,

Soorten

, ,

Spijs combinaties

, , ,

Merk

Domenica Fiore

domenica fiore olijfboomgaardGenesteld in het platteland van Umbrië, ligt het landgoed Fiore. De regio is rijk aan geschiedenis en voedingsstoffen. Domenica Fiore producten combineren de cultuur en tradities van het Italiaanse olijfolieproducerende erfgoed en de unieke kenmerken van de vruchtbare grond. Domenica Fiore is toegewijd om de allerbeste olijfolie te produceren zonder compromis. Het is een geschenk aan u: organische extra vergine olijfolie waarvan elke stap van de olijfboomgaard tot aan uw tafel honderd procent traceerbaar is. Gemaakt op een landgoed met ambachtelijke methoden die volledig biologisch zijn.

Geschiedenis

Het landgoed van Domenica Fiore ligt op zonnige heuvels met uitzicht op het middeleeuwse dorp Orvieto. Het is een kleine stad uit de oudheid met een pauselijk paleis uit de Middeleeuwen. Wanneer wij enkele miljoenen jaren terug gaan in de tijd was dit land was een zeebodem, beladen met schelpen en mineralen. Tegenwoordig ligt het 400 meter boven zeeniveau, maar de bodem behoudt de rijkdom aan voedingsstoffen zoals de versteende schelpen. Het resultaat is dat deze bodem één van de meest smaakvolle producten oplevert.

Optimale voorwaarden

De Fiore-boomgaarden groeien op zachte hellingen, perfect voor drainage en voor het creëren van diepe wortelstructuren. De zon werkt de hele dag om de olijven te voeden en te rijpen. De boomgaarden staan ​​op een optimale hoogte. Deze hoogte is te hoog voor de olijfvlieg om schade aan te richten. Waardoor het gemakkelijk is om olijven biologisch te laten groeien. Domenica Fiore gebruikt geen pesticiden of chemische meststoffen. Duurzame landbouwmethoden zorgen ervoor dat de bodem en de bomen gezond zijn. Gewassen plant men strategisch rond de olijfbomen en men ploegt om de grond te verrijken. Tachtig procent van het water komt uit regenval en al het afvalwater wordt gerecycled. Zelfs het olijfafval, de vaste stoffen die overblijven nadat de olie is gemalen, gebruikt men voor veevoer en compost. De premium oliën van Domenica Fiore zijn biologisch gecertificeerd door QCertificazioni. Een instantie gereguleerd door het Italiaanse ministerie van Landbouw, Voedsel en Bosbouw.

Transparant

Elke fles premium olijfolie is genummerd en gedateerd. Men geeft aan wanneer de olijven zijn geoogst, in welke boomgaard ze zijn geoogst en ook wanneer ze zijn geperst, gemengd en gebotteld. Daarnaast vermeldt men ook de polyfenol-, vetzuur- en de peroxidewaarde van de olie op het moment van botteling. [embed]https://youtu.be/71Gq-qyq4DA[/embed]
domenica fiore

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Domenica Fiore Reserva” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *